SomNOG5 Workshops: DNS Operations

Report of Contributions

Contribution ID: 5 Contribution code: CON

Type: not specified

Domain Name System (DNS) Concepts

Sunday, 24 October 2021 09:00 (30 minutes)

Presenters: MUCHENE, Paul (ICANN); AKANHO, Yazid (ICANN)

Session Classification: DNS 101 Webinar

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

DNS Resolver and Authoritative Server

Sunday, 24 October 2021 09:30 (40 minutes)

Presenter: AKANHO, Yazid (ICANN)

Session Classification: DNS 101 Webinar

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Reverse DNS

Sunday, 24 October 2021 10:30 (30 minutes)

Session Classification: DNS 101 Webinar

Contribution ID: 8 Type: **not specified**

Introduction to Bind

Sunday, 24 October 2021 11:00 (30 minutes)

Session Classification: DNS 101 Webinar

Zone Files

Contribution ID: 9 Type: not specified

Zone Files

Sunday, 24 October 2021 11:30 (30 minutes)

Session Classification: DNS 101 Webinar

Using Dig

Contribution ID: 10 Type: not specified

Using Dig

Sunday, 24 October 2021 12:00 (30 minutes)

Session Classification: DNS 101 Webinar

Contribution ID: 11 Type: not specified

Setting up and Configuring a zone in Bind

Sunday, 24 October 2021 14:00 (1 hour)

Session Classification: DNS Operations Lab

Contribution ID: 12 Type: not specified

Testing zone configurations

Sunday, 24 October 2021 15:00 (30 minutes)

Session Classification: DNS Operations Lab

Contribution ID: 13 Type: not specified

Setting up a resolver using Unbound

Sunday, 24 October 2021 15:50 (30 minutes)

Session Classification: DNS Operations Lab

Contribution ID: 14 Type: not specified

Trust Anchors operations

Sunday, 24 October 2021 16:20 (30 minutes)

Session Classification: DNS Operations Lab

Contribution ID: 15 Type: not specified

DNSSEC validation

Sunday, 24 October 2021 16:50 (30 minutes)

Session Classification: DNS Operations Lab

Q&A

Contribution ID: 16 Type: not specified

Q&A

Sunday, 24 October 2021 17:20 (20 minutes)

Session Classification: DNS Operations Lab

Contribution ID: 17 Type: not specified

Overview of the DNS

Monday, 25 October 2021 09:00 (30 minutes)

Session Classification: DNS Security

Contribution ID: 18 Type: not specified

DNS Data security

Monday, 25 October 2021 09:30 (40 minutes)

Session Classification: DNS Security

Contribution ID: 19 Type: not specified

Introduction to DNSSEC

Monday, 25 October 2021 10:30 (50 minutes)

Session Classification: DNS Security

Contribution ID: 20 Type: not specified

DNS Privacy

Monday, 25 October 2021 11:20 (30 minutes)

Session Classification: DNS Security

RDAP

Contribution ID: 21 Type: not specified

RDAP

Monday, 25 October 2021 11:50 (40 minutes)

Session Classification: DNS Security

Contribution ID: 22 Type: not specified

Secure the DNS server

Monday, 25 October 2021 14:00 (40 minutes)

Session Classification: DNS Security

Contribution ID: 23 Type: not specified

Some ICANN initiatives to support a secure DNS ecosystem

Monday, 25 October 2021 14:40 (50 minutes)

Session Classification: DNS Security

Contribution ID: 24 Type: not specified

DNS Operations Lab: Q&A and completing lab exercises

Monday, 25 October 2021 16:00 (1h 30m)

Presenters: MUCHENE, Paul (ICANN); AKANHO, Yazid (ICANN)

Session Classification: DNS Security