SomNOG7 Conference



Report of Contributions

Again

Contribution ID: 2 Type: not specified

Again

Test again

Primary author: AHMED, Abdalla (Systems)

Presenter: AHMED, Abdalla (Systems)

Track Classification: Digital Public Infrastructure: Laying the Foundations for Somalia's Digital Future: Sub-theme 1: Critical Infrastructure: Connectivity/Backbone, Interoperability, and Digital Integration in Somalia.

Contribution ID: 6 Type: not specified

Guests Arrival and Registration

Thursday, 26 December 2024 08:00 (59 minutes)

Presenter: ALL

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Welcoming Remarks

Thursday, 26 December 2024 09:00 (10 minutes)

Presenter: Dr MOHAMUD MOHAMED, Mohamed (SomNOG7 Chair)

Contribution ID: 8 Type: **not specified**

SomNOG7 Presentation

Thursday, 26 December 2024 09:10 (10 minutes)

Presenter: Mr MOHAMED ADIL, Eng

Contribution ID: 9 Type: not specified

Gold Sponsor Remarks

Thursday, 26 December 2024 09:20 (10 minutes)

Presenter: AHMED, Mohamed Hashi

Contribution ID: 10 Type: not specified

SomNOG-7 guest speaker Remarks

Thursday, 26 December 2024 09:30 (5 minutes)

Presenter: Mr ADOW, Mohamed ABDULKADIR

Contribution ID: 11 Type: not specified

Silver Sponsor I Remarks

Thursday, 26 December 2024 09:40 (5 minutes)

Presenter: Mr JAMA MOHAMED, Abdirahman (Head of Engineering Dalkom Somalia)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Silver Sponsor II Remarks

Thursday, 26 December 2024 09:45 (5 minutes)

Presenter: Mr ISSE, Ahmed (Deputy General Manager Somte)

Contribution ID: 13 Type: not specified

Technical Partner

Thursday, 26 December 2024 09:50 (5 minutes)

Presenter: Mr ALI AHMED, Mohamed (CTO SomaliREN)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Opening Remarks 1

Thursday, 26 December 2024 09:55 (10 minutes)

Opening Ceremony Remarks

Presenter: Mr ALI ABDULLE (TIMACADDE), Abdiweli (NIRA)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Opening Remarks 2

Thursday, 26 December 2024 10:05 (10 minutes)

Presenter: Mr SHEIKH ALI (DHUXULOW), Mr. Mustaf (Director-General Immigration and Neutralization)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Official Opening Address

Thursday, 26 December 2024 10:15 (10 minutes)

Presenter: OSMAN DIRIE, H.E. Ahmed (Minister of Communication and Technology, FGS)

Contribution ID: 17 Type: not specified

Building Bridges: The Convergence of Somali Digital Public Infrastructures

Thursday, 26 December 2024 10:25 (10 minutes)

Building Bridges: The Convergenc ...

Technical Sessions Keynote Speaker I:

Presenter: Mr BIHI HUSSIEN, Abdullahi (General-Manager SPS)

Digital Health

Contribution ID: 18 Type: not specified

Digital Health

Thursday, 26 December 2024 10:35 (10 minutes)

Keynote Speaker II:

Presenter: Dr MOHAMED (DEEROW), Ahmed Adam (CEO, eHealth Somalia Senior Advisor, FMOH.)

Contribution ID: 19 Type: not specified

Health Break and Photo Session

Thursday, 26 December 2024 10:45 (15 minutes)

Presenter: ALL

Contribution ID: 20 Type: not specified

Role of regional and international partnerships in advancing digital infrastructure

Thursday, 26 December 2024 11:00 (10 minutes)

Theme I: Critical Infrastructure

Presenter: Mr ABDULLAHI HUSSIEN, Liban (Somalia Country Representative Adam Smith International)

Contribution ID: 21 Type: not specified

Current state and gaps in Somalia's digital infrastructure (fiber optic, 5G, etc.)

Thursday, 26 December 2024 11:10 (10 minutes)

Presenter: Mr MOHAMED, Abdirahman (Head of Engineering Dalkom Somali)

Contribution ID: 22 Type: not specified

Bridging the Connectivity Gap: Expanding Digital Access Across Somalia

Thursday, 26 December 2024 11:20 (10 minutes)

Presenter: Mr DIRIE, Osman (SIMAD iLab)

Contribution ID: 23 Type: not specified

Interoperability challenges between private sector networks and public infrastructure

Thursday, 26 December 2024 11:30 (10 minutes)

Presenter: Mr ESMAEL, Zakariye (Digital Development Specialist MoCT)

Contribution ID: 24 Type: not specified

Plenary Session I: Critical Infrastructure:

Thursday, 26 December 2024 11:40 (50 minutes)

Presenters: Mr DUWANE ISAK, Abdiaziz (Director General, MoCT); Mr ABSHIR DHIBLAWE, Abdirahman (Hormuud ISP Manager); Mr ABDULLAHI HUSSEIN, Liban (Somalia Country Representative, Adam Smith International); Mr ISMAEL, Moderator: . Zakriye (Digital Specialist, MoCT); Mr AMIN ABDISAMAD, Mohamed (Head of Software Development, NIRA)

Lunch and Prayers

Contribution ID: 25 Type: not specified

Lunch and Prayers

Thursday, 26 December 2024 12:30 (1 hour)

Presenter: ALL

Contribution ID: 26 Type: not specified

Data privacy in Digital service development

Thursday, 26 December 2024 13:30 (20 minutes)

Theme 2: Digital Services for All Key-Note Speaker:

Presenter: Mr NUR ALI (OLOW)., Mohamed (General Manager- Data protection Authority)

Contribution ID: 27 Type: not specified

Advancing Transparency and Accountability Through Digital Platforms: Addressing Corruption in Post-Conflict Somalia

Thursday, 26 December 2024 13:50 (10 minutes)

Presenter: Mr OMAR ABDULLAHI, Abdihakim (Researcher and lecturer at jamhuriya universit)

Contribution ID: 28 Type: not specified

Securing e-Government Ecosystems in the Era of Digital Transformation

Thursday, 26 December 2024 14:00 (10 minutes)

Presenter: Dr ABUKAR AHMED, Yahye (Director of R&D, SIMAD University)

Contribution ID: 29 Type: not specified

The Role of E-Government Services in Somalia's Digital Transformation

Thursday, 26 December 2024 14:10 (10 minutes)

Presenter: SALAD, Anisa (Researcher)

Contribution ID: 30 Type: not specified

Harnessing DPI to Empower Citizens and Bridge the Gap Between Government Services and Citizen Engagement

Thursday, 26 December 2024 14:20 (10 minutes)

Presenter: Mr A MUSSE, Mustaf (Researcher)

Contribution ID: 31 Type: not specified

Plenary Session II: Breaking Barriers: Achieving Inclusive Digital Services for All

Thursday, 26 December 2024 14:30 (1 hour)

Presenters: Mr MOHAMED ALI, Abdifitah (ISP Manager, Somtel); Ms KHALIF, Ayan (Program Manager, Digital Shelter); Mr ALI AHMED, Moderator: Mohamed (CTO, SomaliREN); Mr SHAFI YUSUF, Mohamed (Director of Egovernment Ministry of Communications and Technology); Prof. AHMED JIMALE, Mohamud (Director, School of Graduate Studies, JUST)

Contribution ID: 32 Type: not specified

Wrap-up and Closing Remarks

Thursday, 26 December 2024 15:30 (1 hour)

- 1. SomNOG7 Workshop Graduation
- 2. Community Awards
- 3. Official Closing Remarks
- 4. SomNOG7 Communique

Presenter: Mr YASIN, Official Closing Remarks Mustaf (Director General, NCA)

Contribution ID: 33 Type: not specified

Workshop Host of the year

Thursday, 26 December 2024 09:35 (5 minutes)

Presenter: OMAR, Dr. Mohamed (Dean faculty of computing Simad Universit)